Керуючий справми УПЦ митрополит Антоній: «Ні копійки грошей з УПЦ в Москву не йде»Керуючий справами Української Православної Церкви (Московський Патрыархат) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) в інтерв’ю на сайті Київської митрополії зазначив, що «ні копійки грошей з УПЦ в Москву не йде», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

«Адже якщо ми, як нас звинувачують, працюємо на Москву – то маємо за це від них отримувати гроші. А так виходить, що ми нібито і відстоюємо інтереси Москви, і за це ще приплачуємо з доходів наших приходів та єпархій. Використання цих двох взаємовиключних тверджень приводить до абсурду і може сприйматися на віру виключно в запалі полеміки малоосвіченими та неінформованими людьми, та є по суті, дезінформацією та неправдою. Я хочу цілком офіційно заявити, що ні копійки грошей від нашої Церкви в Москву не йде», — наголосив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ також нагадав, що на початку 90-х років минулого століття Патріарх Московський Олексій ІІ написав лист на адресу тодішнього українського уряду, де чітко та недвозначно була прописана відмова РПЦ від будь-якого церковного майна на території України. Главою УПЦ в той час ще був митрополит Філарет (теперішній очільник УПЦ КП).

У листі Патріарха Олексія правонаступницею єпархій РПЦ в Україні, які за попередньо називалися Українським Екзархатом РПЦ, оголошувалася Українська Православна Церква.

Теги: