Президент України розповів румунському Патріарху про прагнення українців до автокефалії21 квітня, під час візиту в Румунію, Президент України Петро Порошенко зустрівся з Патріархом Румунської Православної Церкви Даніелем, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.


Співрозмовники відзначили той факт, що і в Україні, і в Румунії Церква користується високим рівнем довіри населення та є важливим чинником суспільного життя країн.

Глава України поінформував Патріарха Даніеля про прагнення православної громади України до відновлення єдності українського православ’я і створення автокефальної помісної православної Церкви та визнання її світовим православ’ям.

Президент України розповів румунському Патріарху про прагнення українців до автокефаліїП.Порошенко також закликав Патріарха надати сприяння у проведені богослужінь українською мовою в регіонах компактного проживання українців у Румунії. Патріарх Даніель підтримав цю ініціативу.

“Ми сьогодні мали дуже конструктивну дискусію з Його Святістю, яким чином поширити можливості для українців, які перебувають в Румунії, відвідувати службу Божу українською мовою. Ми домовились, що наступного разу під час мого візиту в Бухарест, ми разом відвідаємо церковну службу українською мовою”, — зазначив П.Порошенко за підсумками зустрічі з Патріархом Даніелем.

Нагадаємо, під час візиту до Бухаресту Президент України уже мав зустрічі з керівництвом Румунії.

Теги: