22 квітня Патріарх Філарет провів зустріч з віце-прем’єр-міністром, екс-міінстром культури України В’ячеславом Кириленко. Міністра і його співробітників було нагороджено орденами, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

На зустрічі також були присутні: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, настоятель Малої Софії прот. Петро Ладвинтович, колишній перший заступник міністра культури Ігор Ліховий, екс-заступник міністра культури, керівника апарату Юрій Зубко та колишній начальник відділу забезпечення роботи Міністра культури Сергій Сиротенко.

За заслуги перед Українською Церквою та відродження духовності в Україні глава УПЦ КП нагородив віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка орденом Святого рівноапостольного Великого князя Володимира І ступеня. Також Патріарх Філарет нагородив колишнього першого заступника міністра культури Ігоря Ліхового - орденом Святого рівноапостольного Великого князя Володимира ІІІ ступеня, екс-заступника міністра культури, керівника апарату Юрія Зубка - орденом Святого рівноапостольного Великого князя Володимира ІІІ ступеня та колишнього начальника відділу забезпечення роботи міністра культури Сергія Сиротенка - орденом Святого рівноапостольного Великого князя Володимира І ступеня.

Предстоятель Церкви привітав орденоносних та наголосив, що Україні потрібна эдина помісна Церква, яка буде запорукою стабільності в незалежній Україні, що повинні усвідомити державні мужі, особливо зараз, коли Україна потерпає від нашестя ворога.

Нагадаємо, що за часів віце-прем’єрства В’ячеслава Кириленка УПЦ КП отримала можливість звершувати богослужіння у заповіднику "Софія Київська".

Теги: