У Полтаві з нагоди Дня незалежності України відбулася міжконфесійна молитва. А у Карпатах відбулося всеукраїнське міжконфесійно-молитовне сходження на найвищу вершину України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ і Вlitz.if.ua.


23 серпня в Полтаві біля пам'ятника Іванові Мазепі відбувся міжконфесійний молебень, в якому взяло участь духовенство УПЦ КП, УГКЦ, Римсько-Католицької Церкви та протестантів.

Молитва, яка цього дня об'єднала полтавське духовенство, мешканців і гостей міста, була присвячена 25-й річниці Дня незалежності. Усі учасники молитовного заходу, дякуючи Богові за дар української незалежності, молилися за розквіт Української держави, за Божу мудрість для державних діячів, за мир і спокій на українських землях.

Опісля молебню всі спільно помолилися «Отче наш», а закінчився міжконфесійний захід молитвою «Боже великий, єдиний».

З нагоди Дня незалежності в Україні проходять екуменічні заходиНапередодні, 20 серпня, в Карпатах відбулося 15-те Всеукраїнське ювілейне міжконфесійно-молитовне сходження на найвищу вершину України – Говерлу. Близько двох сотень прочан помолилися за мир в Україні на вершині Говерли.

У цьому християнському поході від навчально-спортивної бази “Заросляк” під проводом духовенства взяло участь біля 200 осіб різного віку із таких областей: Івано-Франківської, Львівської, Київської, Хмельницької та Дніпропетровської.


Дорогою до Говерли відбулася хресна дорога, на котрій душпастирі виголошували до народу Євангеліє, також було відслужено у підніжжі гори панахиду за полеглих героїв Небесної сотні і воїнів на сході України.

Вже на самій вершині відбулася літургія за мир у батьківщині, єдність Церкви та народу. Після неї відбулося освячення релігійних речей, зокрема образів, а молодь із громадсько-християнського руху “Клич” мала посвяту на вірність Богу й України перед її близьким Днем Незалежності.

Теги: