Відбулась церемонія нагородження архієпископа УГКЦ – лауреата міжнародної премії ім. Івана Франка27 серпня, в рамках святкування 160-ї річниці від дня народження Івана Франка, у місті Дрогобич на Львівщині відбулась церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії ім. Івана Франка. Першим Лауреатом премії став владика Любомир Гузар, екс-глава УАПЦ. Його Монографія “Андрей Шептицький, митрополит Галицький – провісник екуменізму” отримала найвищі оцінки міжнародного журі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Lviv.tv.

З цієї нагоди у Народному домі м. Дрогобич зібрались сотні гостей. Зокрема, прибув на церемонію нагородження лауреата онук Івана Франка, який водночас є головою правління Міжнародного фонду Івана Франка, Роланд Франко. Також були присутніми й члени міжнародного журі з Австрії, Польщі, Словаччини; представники влади та громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. “Наша земля народила не одного генія, але Іван Франко займає особливе місце, – зазначив очільник області. – Ми пишаємося тим, що він є нашим: дрогобицьким, галицьким, українським”.

Міжнародну премію, яку вручав Роланд Франко, отримав уповноважений лауреатом владика Ярослав Приріз, єпископ Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ.


Міжнародна премія імені Івана Франка започаткована Міжнародним фондом І. Франка у 2015 році. Її заснував онук українського письменника Роланд Франко. У цьому році на здобуття премії було подано 14 наукових робіт з трьох країн у шести наукових дисциплінах: історія, філософія, культурологія, літературознавство, етнологія та україністика.

Теги: