Голова СБУ закликав представників Церков допомогти у звільненні заручників на ДонбасіГолова Служби безпеки України Василь Грицак закликав представників церков допомогти державі у звільненні заручників, які незаконно утримуються на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях Донбасу. Про це він сказав під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Zaxid.net.

Грицак нагадав, що на сьогодні встановлено 111 українців, які незаконно утримуються на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей, ще 499 – вважаються зниклими безвісти. На його думку, церкви, зі свого боку, через своїх священнослужителів можуть допомогти встановлювати місцезнаходження заручників та сприяти процесу їх звільнення.

«Навіть якщо ми спільними зусиллями звільнимо хоча б ще одного заручника – це теж буде велика справа», – сказав голова СБУ.

Грицак назвав важливим донесення правди про нелюдські умови утримання наших полонених. Він передав членам Ради брошуру зі спогадами 124 заручників про тортури, яких вони зазнали під час перебування в катівнях ОРДЛО.

Під час зустрічі Грицак підтримав ініціативу Ради Церков на законодавчому рівні запровадити інститут військових капеланів та пообіцяв повне сприяння Служби в реалізації цього питання.

Учасники зустрічі обговорили питання об’єднання України та вирішили організувати наступне засідання Ради Церков у районі проведення антитерористичної операції.

«Для нас сьогодні немає: погана церква, добра церква, недружня церква – ми маємо зараз об’єднатися задля того, щоб мати спільне майбутнє», - цитує Грицака сайт УПЦ (МП).

Теги: