29 вересня в корпусі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (УКУ) в межах Екуменічного соціального тижня відбулося засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ) «Шляхи примирення Київської Церкви», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Galinfo.com.ua.

На пленарному засіданні обговорювали тему єдності та підвели підсумки з пленарної сесії Спільної міжнародної комісії богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами 15–22 вересня 2016 р. у м. Кієті (Італія).

Про шлях до єдності у спільній праці та з пропозицією поширення проектів доповідав протоієрей Георгій Коваленко, представник Відкритого православного університету святої Софії-Премудрості, в недавньому минулому – прес-секретар глави УПЦ (МП) і голова Інформаційного відділу цієї конфесії.

Він говорив про єдність Київської Церкви, шукаючи конкретизації її сучасного стану. Було сказано про перспективу співпраці Православного університету з Інститутом екуменічних студій.

Викладач Українського католицького університету, пресвітер УГКЦ, доктор східного канонічного права о. Михайло Димид розмірковував про спільне призначення в єдності, також наголошуючи на спільних актуальних діяннях.

Модераторами засідання були д-р Антуан Аржаковський, співдиректор Департаменту «Суспільство. Свобода. Мир», Коледж бернардинців, Франція; Тарас Дмитрик, відповідальний секретар УХАТ; о. д-р Іван Дацько, президент ІЕС – упорядники збірника українського християнського академічного товариства «Екуменіком», яку представили на пленарному засіданні.

Фото Facebook

Теги: