Владика відповів на запитання, яке іноді задають люди: «Чому ми, перебуваючи в Церкві, не відчуваємо миру, у нас немає миру в душі, й у сім’ях немає миру, й поза сім’ями миру немає?»

За словом архіпастиря, мир дається тій людині, яка є істинним чадом Церкви, «а бути чадом Церкви означає виконувати ті закони, які Церква пропонує людині». Він підкреслив, що «виконуючи ці правила, людина очищає себе і стає сосудом благодаті Божої».

Також архієрей побажав не міняти щось у Церкві, а підлаштовувати під Церкву:

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, щоб ми були справжніми чадами Церкви Христової. Сьогодні дуже модно говорити, що Церкву потрібно переробити, що нам не підходить в Церкві те і інше… Як на мене, це ми не підходимо до Церкви, а не Церква до нас.

Церква завжди була, є і буде Тілом Христовим. І в цьому Тілі все гармонійно, все правильно вибудуване. Якщо ми хочемо добра собі, то ми повинні себе підлаштовувати під Церкву, а не Церкву під себе. А якщо ми намагаємося перебудовувати Церкву — одне поміняти, інше скасувати, третє додати, то ми робимо з Неї політичний клуб, людський інститут, який може мати назву «церква», але таким не є».

Теги: