"У зв’язку з появою інформації про організацію в нашій столиці так званого «Маршу рівності», у якому 18 червня цього року хочуть взяти участь люди, які називають себе ЛГБТ-спільнотою, звертаюся до всіх вірних чад Української Православної Церкви із закликом до підсиленої молитви, аби цей гріховний задум не осквернив нашу землю та не став причиною прояву великого гніву Божого, як колись над стародавніми містами Содомом і Гоморрою (див. Бут. 19, 4-11)", - йдеться у зверненні.

У документі зазначається, що "праведний суд" відбудеться "не лише над тими, хто вчиняє гріх плотської нечистоти, але й особливо над тими, хто спонукає до цього інших".

Глава УПЦ наголошує, що шестя ЛГБТ-спільноти планується тоді, коли "наша країна потерпає від збройного протистояння на Донбасі".

Він звертається до Київської міської влади "дослухатися до думки віруючої громади столиці та не допустити проведення так званих гей-парадів і подібних їм ганебних заходів".

Окрім того, глава УПЦ благословив 18 червня у всіх храмах та монастирях УПЦ "піднести молитви, щоб Господь не допустив на українській землі відбутися парадам і маршам з метою пропагування гріховного способу життя, про який Біблія застерігає карою Божою і в цьому віці, і в майбутньому".

Фото Facebook

Теги: