"В листі Блаженніший Макарій повідомив про намір піти у відставку з посади Предстоятеля УАПЦ, якщо духовенство Тернопільської єпархії УАПЦ не визнає рішення Архієрейського собору та Патріаршої Ради від 8 червня 2017 р.Б.. Про остаточне рішення Предстоятель УАПЦ повідомить клір і вірян через  ЗМІ", - говориться у повідомленні.

Очевидно, що йдеться про конфліктні кадрові рішення, які нещодавно розглядав Собор УАПЦ.

Згаданий сайт наводить текст листа митрополита Макарія:

“Я вважаю, що мені, заради спокою і порозуміння, необхідно відійти на спокій від обов’язків Предстоятеля. Але за стан справ в УАПЦ відповідальність на себе повинні взяти ви – митрофорний протоієрей Володимир Якубишин, декан Теребовлянського деканату, протоієрей Петро Заєць, канцлер Консисторії Тернопільської єпархії УАПЦ і Преосвященніший єпископ Віктор (Бедь), керуючий Карпатською єпархією УАПЦ” – йдеться в листі Блаженнішого Митрополита Макарія від 10 червня 2017 р.Б., оголошеного на Єпархіальних зборах Тернопільської єпархії УАПЦ.

Також Блаженніший Митрополит Макарій наголосив, що “Архієрейський Собор, на чолі зі старшим за хіротонією Архієреєм, разом з Патріаршою Радою оберуть Місцеблюстителя митрополичого престолу, який задовільнить ваші прохання і видасть указ на поновлення Преосвященнішого єпископа Віктора (Бедь) на посаду керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ”.

Слід зазначити, що на офіційному сайті УАПЦ подібна інформація відсутня, а вказаний меморіальний сайт митрополита Мефодія редагують опоненти нинішнього глави УАПЦ, які, за словами прес-служби УАПЦ, "намагаються ввести в оману суспільство, зганьбити УАПЦ та представити себе як особу, яка є голосом Церкви.

Теги: