24 березня 2009 року у Києві відбулось засідання Експертної ради з питань свободи совісті Державного комітету України у справах національностей та релігій, яке проходило під головуванням голови Комітету Олександра Сагана. Під час зустрічі експерти проаналізували розвиток державно-конфесійних відносин в Україні у 2008 році.
Учасники засідання ознайомились з результатами законотворчої роботи Департаменту у справах державно-конфесійних відносин та забезпечення свободи совісті Держкомнацрелігій та обговорили напрямки його подальшої роботи в цій сфері. Зокрема мова йшла про проект Концепції державно-конфесійних відносин в Україні, нову редакцію Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та про законопроект про повернення у власність та передачу у користування релігійним організаціям культових будівель. 

Директор Департаменту, член Експертної ради Юрій Решетніков також представив присутнім інформацію щодо розгляду Верховною Радою України проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів (реєстр. № 2729). Як повідомлялось раніше, нині в Парламенті триває розгляд зазначеного законопроекту.

До складу Експертної ради з питань свободи совісті Держкомнацрелігій входять фахівці державних органів влади, експерти громадських організацій та представники наукових кіл України.
 За повідомленням сайту https://www.irs.in.ua

Теги: