У Луцьку презентовано найдовший вишитий "рушник єднання"
У Луцьку 10 травня, у День матері, на площі біля драматичного театру імені Тараса Шевченка відбулась акція «Вишиті обереги єднання».  Акція розпочалась із привітання митрополита Волинського і Луцького Нифонта (Солодухи), який наголосив на особливому значенні такого елементу української культури як вишитий рушник.
Здавна вишитий рушник слугував в Україні прикрасою красного покуття з іконами, рушник жертвували у храм, прикрашали кіоти шанованих ікон.  Як приклад традиційного використання рушників у релігійній культурі вихованці Волинської духовної семінарії на свято принесли прикрашену рушниками шановану ікону Божої Матері «Пантанасса» з храму Всіх святих землі волинської.
Також Волинська єпархія представила рушники і вишиті ікони. Усі вони послужили для створення найдовшого вишитого рушника. В акції взяли участь представники різних областей України та іноземні гості. За підрахунками, довжина рушника-рекордсмена сягнула 1370 метрів.
Під час акції було вручено сертифікат, який засвідчує, що Волинська єпархія як найактивніший колектив є учасником першого в Україні рекорду у «Книгу рекордів України» на найдовший спільний вишитий рушник єднання.
Після урочистостей відбувся благодійний збір коштів для інвалідів, які займаються вишиванням.

Теги: