Міжнародний піший хресний хід, присвячений 65-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, почнеться 7 квітня 2009 року
Міжнародний піший хресний хід, присвячений 65-й річниці розгрому німецько-фашистських військ у Великій Вітчизняній війні, пройде в 2009-2010 р. кількома країнами СНД. Про це розповів на прес-конференції в Курську керівник хресного ходу та завідувач регіональним відділенням загальноросійського громадського руху «За віру та Батьківщину» Юрій Шишков.
«Головна його мета, - сказав він, - молитовно вшанувати пам'ять воїнів, які померли за віру та Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни та інших військових конфліктів". 

Хресний хід відбуватиметься у два етапи. Він почнеться 7 квітня 2009 року - на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, з благословення митрополита Кишинівського та всієї Молдови Володимира, зі столиці Молдови. Його учасники проїдуть молдавськими містами і селами та 13 квітня вступлять на територію Одеської області України. Потім на шляху проходження будуть Миколаївська, Херсонська області та Кримський півострів. І 24 травня, у День святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, у місті чорноморської слави Севастополі завершиться його перший етап. 

На другому етапі в 2010 році віруючі із Севастополя пройдуть уздовж чорноморського узбережжя через Новоросійськ, Абхазію, Грузію у Вірменію. 

Як зазначив Юрій Шишков, головною іконою хресного ходу стане чудотворна ікона Божої Матері «Знамення» Курська-Корінна. Православні також будуть нести ікону небесного заступника руського воїнства св. Георгія Побідоносця, ікону преподобного Серафима Саровського та ікону Божої матері «Розчулення». На шляху проходження до учасників хресного ходу приєднаються віруючі із інших єпархій. 

Перший Міжнародний піший хресний хід за особистої участі представників Курської єпархії був присвячений 60-річчю Свята Перемоги, він проходив територією Россі, Білорусії, України і завершився в Києві.

Теги: