Митрополит Володимир благословив безпрецедентну акцію – першу в Україні моторизовану хресну ходу  «Акція історичного примирения – Хресна хода  культурно-історичними місцями України, присвячена  300-річчю Полтавської битви», повідомляє прес-служба УПЦ.
Митрополит Володимир благословив байкерську хресну ходу Спочатку владика звершив молебень та освятив мотоцикли, на яких участники хресну ходу  будуть переміщуватись регіонами України, а також освятив пам’ятний кам’яний хрест із написом «Вічна пам'ять воїнам, що поклали життя за віру і Батьківщину», що буде  встановлено під час акції на полі Полтавської битви.
Після цього Первосвятитель  побажав байкерам щастивої дороги та звернувся до них  із напутніми словами.
«У нас уже звершуються хресні ходи і в повітрі, і на воді, і на суші, але такий вид хресних ходів, який ви намагаєтесь звершити, це є щось нове. Нехай Господь пошле вам ангела, який буде охороняти хресну ходу, яку ви звершите саме таким чином. Ми віримо, що з благословення Церкви Бог вас благословить та укріпить у майбутній ході во славу Божу і для блага та користі людства», - сказав ВладМитрополит.
В акції беруть участь  представники мотоклубів України, Російської Федерації, Республіки Біларусь, Швеції та ін. Учасники моторизованої ходи, що триватиме з 7 до 9 липня, пройдуть маршрутом: Київ – Полтава – Запорожіжжя – Севастополь.

Фото з офіційного сайту УПЦ

Теги: