Глава УГКЦ: «Наш народ вистояв у часи Другої світової війни, то і в сьогоднішній війні вистоїть»Глава Української Греко-Католицької Церкви блаженніший Святослав (Шевчук), перебуваючи з душпастирським візитом у Австралії, зустрівся з громадами української діаспори, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Відвідуючи різні парафії Австралійської єпархії, дуже хотів побувати у вас у цьому домі, аби ви відчули й зрозуміли, що ваша Церква-мама пам’ятає про вас, любить вас, молиться за вас. Ви, старші батьки, матері є великим стадом нашої Церкви. Увесь досвід вашого життя, усі страждання і труднощі, які ви пережили у своєму житті, досвід вашої віри, ваша молитва і навіть ваші терпіння є великим спадком нашої Церкви», - звернувся Святослав до найстарших вірних УГКЦ у домі «Kalyna Care» для українців похилого віку, що неподалік Мельбурна.

Практично всі українці в Австралії старшого віку приїхали сюди в 1948-1950 роках, не бажаючи повертатися з німецьких таборів у сталінські. Свого часу в української громади виникла ідея побудувати дім «Kalyna Care» для людей похилого віку. Нині майже 90 відсотків його мешканців - українці.

Того ж дня глава УГКЦ відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі (штат Вікторія). «Хрест є знаком миру. Сьогодні деякі люди шукають собі інших знаків миру, але іншого знаку нема і ніколи не буде», - зауважив Предстоятель.

В Ардірі цікаво деколи спостерігати, як, наприклад, молодий тато, український виходець, і мама-англійка поєднують дві культури у своїй родині. Мама не лише не заперечує, щоб діти виховувалася в українському дусі, а й сама долучається до церкви, до української громади, робить власними руками своїй малечі віночки, вдягає у вишиванки.

Глава УГКЦ зауважив: «Мене часом запитують, на кого я опираюся. Я почав замислюватися над цим. Властиво, я спираюся на досвід християнської віри тих людей, з якими зустрічаюся. Тому досвід любові до Бога і до своєї Церкви є великою опорою. Бо розумієш, якщо ті люди колись змогли, то і ти зможеш. Якщо наш народ зумів вистояти в часи Другої світової війни, то і в сьогоднішній війні вистоїть. Але лише тоді, коли в центрі нашого життя буде Господь Бог і Христова Церква».

З Ардіра глава УГКЦ подався до Джилогу, де разом із вірними молився до Богородиці. Того ж дня він помолився в місцевому храмі Української Автокефальної Православної Церкви.

Теги: