Священики РПЦ відмовились освятити український пам’ятний знак на СоловкахБіля Соловецького каменя, розташованого перед могильником в урочищі Сандармох у Росії, відбувся траурний мітинг і панахида за загиблими на Соловках. Напередодні священики Російської Православної Церкви проігнорували прохання української делегації освятити український пам’ятний знак загиблим у радянських таборах, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholicnews.

За даними кореспондента "Радіо Свобода", священики РПЦ відслужили традиційний молебень, освятили польський  пам’ятник, а на прохання української делегації освятити також український пам’ятний знак не відреагували.

На Соловках є три пам’ятних знаки: якутський, польський та український.

Українська делегація поїхала на Соловки, щоб вшанувати пам’ять українців та вихідців з України, розстріляних 75 років тому у складі «соловецького етапу» в урочищі Сандармох. Серед убитих капітаном Матвеєвим та його помічниками –  видатні українські письменники Валер’ян Підмогильний, Микола Зеров, Григорій Епік, Микола Куліш, Мирослав Ірчан, режисер Лесь Курбас, урядовці УНР, громадські й церковні діячі, вчені, військові.

Теги: