В Росії за останні роки на 6% зменшилась кількість парафіян РПЦЗа даними останніх соціологічних опитувань, в Росії скорочується кількість православних християн і росте число мусульман. За останні три роки православних стало менше на 6%, а частка прихильників ісламу зросла на 3%, зазначають експерт російського "Левада-Центру", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gazeta.ua.

За даними соціологів, у 2009 році 80% віруючих відносили себе до числа парафіян Російської Православної Церкви, а у 2012 році таких залишилося 74%. Кількість же мусульман зросла з 4% до 7%. Близько 1% опитаних назвали себе послідовниками іудаїзму, католицизму і протестантизму, а число атеїстів скоротилася з 6% до 5%.

Відзначається, що опитування проводилося у 130 населених пунктах 45 регіонів країни.

Варто зауважити, що одне з недавніх досліджень "Левада-Центру" показало негативне ставлення значної частини росіян до вихідців з південних республік Росії. Тоді 45% опитаних заявили, що відчувають по відношенню до них "роздратування, ворожість або страх", 55% так чи інакше висловилися на підтримку гасла націоналістів "досить годувати Кавказ", а 41% росіян бажали б "в розумних межах" реалізувати ідею " Росія для росіян ".

Теги: