Віряни УПЦ КП організували в Японії марш вишиванок3 вересня українці та друзі України зібрались на першому українському параді в місті Наґоя, що є четвертим за кількістю мешканців містом Японії. Урочистий марш у вишиванках приурочили до 25-ої річниці незалежності України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Центральну вулицю міста заповнили українські вишиванки, прапори, сині та жовті кульки. Спеціально до урочистості коровай спекла українка, яка є родом із Горлівки (Донецька область). З початком війни на Донбасі жінка переїхала до столиці України, а нині гостює в Японії у доньки.

Із запланованих сімдесяти, за даними поліції до дійства приєдналось близько 100 осіб. Серед учасників ходи у вишиванках були, як українці, так і японці.

Серед гостей із Токіо був отець Павло Королюк з місії Української Православної Церкви Київського Патріархату St. Jude Ukrainian Orthodox Mission, Tokyo.

25 вересня в місті Токай всіх вітатимуть на фестивалі «Серце до серця 2016» в українському наметі та вітальними номерами.

Парад у вишиванках в Японії вперше відбувся в 2013 році у місті Токіо та став традиційним дійством для українців, японців та друзів України з інших країн. В 2016 році в Токіо відбувся 4-й мегамарш у вишиванках, або відомий в Японії як Ukraine Parade.

Теги: