Посол України обговорив з главою Кіпрської Православної Церкви ситуацію в Україні і розвиток співробітництваПосол України на Кіпрі Б. Гуменюк днями зустрівся з главою Кіпрської Православної Церкви архієпископом Хризостомосом ІІ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт МЗС.

В ході спілкування архієпископа Кіпру Хризостомоса ІІ було ознайомлено з розвитком ситуації на Донбасі, станом виконання Мінських домовленостей, а також прогресом України у впровадженні інституційних та секторальних реформ в Україні.

Було наголошено на необхідності консолідації зусиль світової спільноти, спрямованих на продовження протидії агресії з боку Росії стосовно України, в т.ч й шляхом продовження реалізації ЄС санкційної політики щодо РФ.

До відома глави Кіпрської Православної Церкви була також доведена інформація стосовно значної стурбованості української сторони невизначеністю із завершенням Королівством Нідерландів процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що може негативно вплинути не лише на Україну, а й на Нідерланди та Євросоюз в цілому.

Також Б.Гуменюк та Хризостомос ІІ обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Кіпр.

Теги: