Глава РПЦ привітав Д.Трампа з перемогою, відзначивши, що американці та росіяни "об'єднані спільною історією і християнськими цінностями"Глава РПЦ Патріарх Кирило висловив "сердечне вітання" Дональду Трампу з перемогою на президентських виборах у США і сподівається на спільні зусилля задля "відстоювання фундаментальних цінностей високих моральних ідеалів", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

"Вибір, зроблений американським народом, свідчить про високу довіру до вас з боку людей, що пов'язують з вами надії на розвиток країни, на зміни в сферах внутрішньої політики та міжнародних відносин", - йдеться у привітанні.

"Сучасний світ стоїть перед серйозними проблемами, у вирішенні яких Сполученим Штатам Америки належить важлива роль. Протидіяти екстремізму та тероризму, відстоювати фундаментальні цінності високих моральних ідеалів, що лежать в основі прав і гідності людини, можна лише спільними зусиллями, - зазначив глава РПЦ, - Сподіваюся, що давні відносини Російської Православної Церкви зі Сполученими Штатами Америки продовжать свій розвиток на благо наших народів, об'єднаних спільною історією і християнськими цінностями".

Патріарх побажав Дональду Трампу "міцних сил, Божої помочі та успіхів у майбутньому високому і відповідальному служінні".

Глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату  митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), вітаючи обрання Президентом США мільярдера Дональда Трампа, в коментарі Інтерфаксу зазначив: "Вибір був не тільки між двома особистостями. Американський народ проголосував за зміни".

Теги: