17 грудня Світовий Конґрес Українців привітав співвітчизників із святом Різдва:

"Світовий Конґрес Українців сердечно вітає Ієрархів і душпастирів українських Церков у всьому світі, а також усіх українців в Україні та в діаспорі з одним із найбільших християнських свят - Різдвом Христовим!


Величний день Різдва Христового, який уславлює прихід у земний світ Сина Божого, духовно зміцнює нас, відроджує наші душі в любові і всепрощенні, додає віри в торжество добра над злом та вселяє в нас почуття надії на щасливе майбутнє. У свідомості кожного українця Різдво Христове поєднується з урочистими релігійними обрядами та з народними традиціями, які додають цьому святу національного колориту.


Радіючи світлій події священної історії, ми, як єдина родина, щиро вітаємо один одного словами “Христос родився! – Славімо його!” та, за давнім звичаєм, збираємося в колі найближчих для нас людей. Ми разом возвеличуємо народженого у Вифлеємському вертепі Сина Божого і молимося за тих, хто рідний і дорогий нашому серцю, а також за наших братів і сестер в Україні та за духовну Батьківщину - Україну, щоб вона могла перебороти всі труднощі на своєму шляху та вільно розвиватись, примножуючи славу і багатовікові надбання нашого народу та впевнено йдучи до відновлення української нації.


Нехай же Різдво Христове принесе в кожну українську родину мир, злагоду і здоров’я та згуртовує всіх українців світу в молитві за свій народ і Україну!"

Теги: