Папа Римський закликав не піддаватися зневірі та слабкості перед обличчям загроз, дискримінації, несправедливості та релігійної нетерпимості, від яких сьогодні особливо страждають християни.

У новорічному зверненні Папа Римський Бенедикт XVI запропонував провести саміт у жовтні 2011 року в Ассізі в Італії, передає ТСН.

Заклик пролунав через кілька годин після вибуху біля християнської церкви в Олександрії в Єгипті.

За словами Папи Римського, зустріч має послужити справі миру і віротерпимості.

"Я закликаю не піддаватися зневірі та слабкості перед обличчям загроз, дискримінації, несправедливості та релігійної нетерпимості, від яких сьогодні особливо страждають християни", - заявив він, виступаючи перед віруючими в соборі Святого Петра.

Папа Римський у новорічному звернення підкреслив, що свобода віросповідання є одним з фундаментальних прав людини.

Раніше Папа Римський неодноразово висловлював обурення і стурбованість насильством щодо християн у країнах Близького Сходу, особливо в Іраку.

Аналогічний саміт, який закликає провести Бенедикт XVI, відбувся в Ассізі в жовтні 1986 року з ініціативи папи Іоанна-Павла II. У цій "історичній", за словами нинішнього понтифіка, зустрічі брали участь глави ісламу та іудаїзму, Далай-лама і архієпископ Кентерберійський.

У ніч на суботу біля коптської церкви в єгипетському місті Олександрії стався теракт. Кількість жертв сягнула 21 особи.

Відповідальність за новорічний теракт поки ніхто на себе не взяв. Губернатор Олександрії Адель Лабіба негайно звинуватив у злочині "Аль-Каїду", зв'язавши подію з нападами на християн в Іраку.

Тим не менш, невідомо, чи були у нього вагомі докази для подібних заяв, або ж чиновник намагається відвернути увагу від міжконфесійної ворожнечі в місті.

Теги: