Для Одеського митрополита Агафангела "Львів це наша Чечня", а "наша спільна батьківщина - СРСР"Одеський митрополит УПЦ (МП) Агафангел порівняв Львів з Чечнею. Про це розповів головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов в ефірі радіостанції, повідомляє видання "Комментарии" з посиланням на "Українску правду".

"Агафангел сказав дуже цікаво: "Ви розумієте, Львів це ж наша Чечня"... Цитата: "Львів - це наша Чечня". Це погляд дуже впливової людини з південної України, не з Донецька - на Львів", - розповів Венедиктов.

"Погляд чесний - я маю на увазі, що він у це вірить. Ось це історія", - додав він.

Про митрополита Венедиктов розповів, що йому 73 роки, він був депутатом Верховної Ради у першій каденції, зараз в Одеській області очолив "Партію регіонів".

"Ми з ним говорили про українську автокефальну церкву, самостійну, і він сказав: навіть якщо вся Церква буде за те, щоб стати самостійною, я буду проти - навіть якщо Собор вирішить. Він, до речі, є членом Святійшого синоду РПЦ Московського патріархату", - сказав Венедиктов. (Насправді, митр. Агафангел є постійним членом Св. Синоду УПЦ (МП) - ред.)

"Він (митрополит) обрушується на слабкість президента Януковича зі словами, що президент повинен вести більш жорстку політику по відношенню до "помаранчевих", повинен виконувати свої передвиборчі обіцянки, "наша спільна батьківщина - СРСР" - дослівно з його дозволу передаю. Я не брав інтерв´ю, ми розмовляли за обідом дуже довго, дві з половиною години", - розповів журналіст.

"Я зрозумів, що правіше нього тільки стінка. А це важливо, тому що він дуже авторитетна людина. От якщо він виведе людей на площу - він виведе. З будь-якого питання. Його побоюються і президент і губернатор. Це людина з непохитними принципами і з величезною харизмою. Просто треба розуміти, - думаю, що перемога "Партії регіонів" в Одеській області абсолютно точно і його заслуга", - вважає Венедиктов.

"Він – прихильник "Партії регіонів", але не підлаштовується під Януковича, не говорить, що "Янукович - наш національний лідер", як скаже, так і буде", - в той же час зазначив журналіст.

"Розповідали, що коли до нього приходили - він же ще службу веде, незважаючи на 73 роки, - підходили до нього парафіяни за благословенням, він запитував: "За кого голосував? За Ющенка? - пішов без благословення. Скажи спасибі, що не прокляну". Це я не чутки розповідаю, а розповідаю те, що розповідав він", - продовжив Венедиктов.

Теги: