Голова Богословсько-канонічної комісії УПЦ архієпископ Августин: питання, що розглядалися на Соборі, не були доленоснимиГолова Богословсько-канонічної комісії УПЦ архієпископ Львівський Августин (Маркевич) висловив кореспонденту «Релігії в Україні» свої враження від участі в архієрейському та помісному Соборах УПЦ (МП) 8 липня.

Владика Августин сказав, що головним поштовхом до зібрання всеукраїнського Собору УПЦ став ювілей хіротонії Предстоятеля - 45-річчя архієрейського служіння митрополита Володимира. Разом з відзначенням ювілею на Собор були також винесені інші теми, які «були вирішені частково». Проте ці питання, за словами архієпископа, і «не були доленосними» для УПЦ. Тому галас навколо Собору перебільшений.

«Блаженнішого дуже поважають, у нього високий ступінь довіри серед архїєреїв і духовенства», - повідомив архієпископ Августин, який, за його словами, сам був приємно вражений духом соборної єдності.

Коментуючи Ухвалу ювілейного Собору в пункті про ставлення УПЦ до представників неканонічних конфесій,  владика Августин повідомив, що це питання обговорювалося на Соборі, висловлювалися різні думки, але край обговоренню поклав якраз виступ делегата-священика від Львівської єпархії, який, зважаючи на мультикультурність і поліконфесійність українського суспільства, запропонував залишити в Ухвалі «зважену і примирливу» позицію щодо інших конфесій.

Теги: