Тюремні капелани обговрилили у Верховній Раді реформування пенітенціарної системи України24 жовтня в Комітеті Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності представники християнських церков і деномінацій, що є членами Християнської Міжконфесійної Місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах», взяли участь у круглому столі під головуванням Віктора Швеця, що очолює комітет, повідомляє Сatholicnews.

Віктор Швець поінформував членів правління про ініціативи (зокрема законопроект депутата Володимира Олійника Про внесення законодавчих актів України щодо забезпечення заарештованих осіб на медичну допомогу та віросповідання № 9206 від 22 вересня 2011 року). Оскільки проект був повернений для додаткового опрацювання церкви-учасниці Місії були запрошені сформувати пропозиції та побажання, що ляжуть в основу проекту цього закону. Проте мета зустрічі полягала також в опрацюванні стратегії участі церков у підготовці законодавчих ініціатив що суттєво впливатимуть на реформування пенітенціарної системи України.

За задумом членів правління Місії, зустріч у Верховній раді відбулася з нагоди 10-ї річниці від створення цієї міжконфесійної організації. Членами організації стали 12 церков і деномінацій. В рамках святкування 10-ліття утворення організації у приміщенні Державної пенітенціарної служби України увечері відбулося святкове засідання і концерт.

Найбільш вдалими проектами Місії стали біблійні конкурси для в'язнів гуманітарні акції та спільні євангелізаційні відвідини установ виконання покарань.

Теги: