У Києві підбито підсумки Першого Всеукраїнського конкурсу навчальних програм, проектів і сценаріїв, спрямованих на організацію сучасного навчально-виховного процесу в недільних школах парафій Української Православної Церкви, пише Bogoslov.org.ua.

Координатором та ідейним натхненником цього конкурсу виступили Синодальний відділ релігійної освіти катехизації УПЦ та громадська організація «Україна Православна». Для участі в конкурсі, у номінаціях: «Річна катехизаційнна програма», «Річна виховна програма», «Гуртки», «Сценарії свят», було надіслано 109 робіт з усіх регіонів України. Така кількість проектів, програм і сценаріїв свідчить про величезний навчально-виховний потенціал наших недільних шкіл. Більшість авторів є професійними педагогами, працівниками культури, які крім світської освіти, мають ще й духовну (курси катехизації при вищих навчальних закладах). Авторами десяти робіт є священнослужителі.

Переможцем у номінації «Річна виховна програма», з роботою «Виховні бесіди для підлітків», як повідомляє сайт Запорізької єпархії, стала Борхович Світлана Миколаївна, завідувачка методичним центром Запорізької єпархії. Робота Світлани Миколаївни визнана кращою, оскільки повністю відповідає основним критеріям: відповідність православному віровченню, вплив на формування православного світогляду, оригінальність, творчий підхід.

Нагородження авторів кращих робіт відбулося з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.

Теги: