Лідеру УПГКЦ заборонили перебування на УкраїніЗ приватних джерел редакція «Католицького Оглядача» отримала інформацію про те, що Антоніну (Іллі) Догналу, громадянину Чеської Республіки, очільникові релігійного угрупування, яке дістало назву "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква" (УПГКЦ) або "підгорецькі отці", "догналівці" тощо, відмовили у продовженні візи на перебування в Україні.


Сам Антонін Догнал уже заявив, що не збирається коритися цьому рішенню і попри незаконність перебування в Україні продовжить свою діяльність. Підтвердженням його слів стало кількаденне пікетування головного управління МВС України у Львівській області, під час якого адепти і симпатики очолюваного Догналом угрупування вимагали скасувати  рішення Управління ГІРФО ГУМВС України у Львівській області і залишити їхнього лідера в Україні.


Як пише «Католицький Оглядача, заява А. Догнала і "агресивні публічні акції його прихильників дозволяють припустити, що не виключений тиск на посадовців, які прийняли таке рішення щодо Догнала".


Особа, котра надала виданню інформацію, висловила занепокоєння щодо можливого тиску «згори» з метою посприяти, аби відмову на перебування в Україні чеському провідникові таки скасували, оскільки очевидно, що УПГКЦ має неабияку підтримку з боку окремих високопосадовців.

Як відомо, світогляд "підгорецьких отців" багато в чому збігається з поглядами представників консервативних течій усередині Української Православної Церкви (Московський Патріархат), з якими УПГКЦ блокується в акціях проти електронних документів, ІНН, НАТО, ювенальної юстиції, екуменізму, глобалізму, "насильного просування одностатевих шлюбів", "антилюдської та злочинної ідеології Європейського Союзу" тощо. Заснував УПГКЦ Антонін Догнал, громадянин Чехії, що живе на Львівщині і проголошує себе єпископом цієї конфесії в монастирі села Підгорці Львівської області. Лідери УПГКЦ піддали анафемі Римських пап Павла Іоанна II, Бенедекта XVI, а також кардинала Любомира (Гузара). У свою чергу, Ватикан разом з УГКЦ відлучили від себе УПГКЦ, яку вони називають "сектою Догнала".

Теги: