Одеська обласна рада виділила 1,5 млн. грн. на ремонтно-відновлювальні роботи Спасо-Преображенського собору в райцентрі Болград, що згорів 26 січня. Таке рішення на сесія прийняли депутати облради, передає УНІАН.

За словами голови Одеської облради Миколи Пундика, “пожежа в соборі обпалила серця не тільки болгар Одещини. Партія регіонів не залишиться осторонь цієї біди і зробить все можливе і необхідне для того, щоб історичний храм було відновлено в найкоротші терміни”.

Він відзначив, що «це обов’язок Партії регіонів, оскільки всі знають, що болгари традиційно підтримують нашу партію, знаючи, що ми дотримуємося слова, що ми завжди виконуємо свої зобов`язання».

За повідомленням видання "Рупор Одеси", головний собор Болграда згорів через відмову Одеського митрополита підписати охоронний договір.

Як зазначалося на сесії, щоб знайти кошти на ремонт храму, депутатська більшість вирішила «перерозподілити частину бюджетних коштів», раніше передбачених обласним бюджетом на 2012 рік. Депутати мають намір і надалі залучати кошти для відновлення цього собору.

Теги: