У Київраді запропонували відмовитися від богослужінь в Софії КиївськійПроведення богослужінь всередині собору Святої Софії шкодить старовинним фрескам та мозаїці. Таку думку під час прес-конференції у медіа-холі УНН висловив депутат Київради, голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

На думку депутата, для збереження історичної пам’ятки, можливо, слід було б заборонити проведення релігійних відправ усередині храму. Альтернативою могло б стати проведення богослужіння у дворі собору, вважає він.

У Київраді запропонували відмовитися від богослужінь в Софії КиївськійУ свою чергу присутня на прес-конференції народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Інна Богословська зазначила, що таке питання не розглядалося, але воно може стати альтернативним шляхом вирішення суперечки довкола цієї історико-культурної пам’ятки.

“Я для себе вважала, що проведення почергового богослужіння представниками різних патріархатів православної церкви дозволить зняти гостру проблеми… Але ця пропозиція є цікавою і слід її вивчити”, – зазначила парламентар.

Нагадаємо, національний заповідник “Софія Київська” розпорядженням Кабміну від 9 червня 2011 № 552-р передано у сферу управління Міністерства культури.

Теги: