Книгу митрополита Іларіона (Огієнка) "Релігійність Тараса Шевченка" можна прочитать в інтернетіЛьвівсько-Самбірська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви зробила доступною для масового читача книгу відомого українського вченого, громадського і церковного діяча митрополита Іларіона (Огієнка) "Релігійність Тараса Шевченка", повідомляє кореспондент "Релігії в Україні".

Книга митрополита Іларіона була видана 1964 року у канадському Вінніпезі під егідою Інституту дослідів Волині, накладом видавничої комісії при товаристві "Волинь". Вона була присвячена 150-літтю з дня народження поета.

Митрополит Іларіон аналізує життя і творчість Тараса Шевченка і у заключній главі доходить висновку: "Шевченко був людиною щиро й глибоко релігійною, а його "наріканні" на Бога були випадковими і виходили виключно з його розпачу, в який він впадав через неймовірно тяжкий стан життя і всієї України, і свого власного". Огієнко порівнює Шевченка з біблейським "многострадальним Іовом, що під впливом своїх тяжких страждань часто нарікав і на Господа".

Книгу можна скачати на сайті єпархії за цим посиланням.

Теги: