Тимчасовою робочою групою, яку очолює перший заступник голови Буської райдержадміністрації Марія Яцик, було проведене виїзне засідання, під час якого було перевірено стан збереження дерев’яної сакральної архітектури у населених пунктах Буського району. Зокрема, вже обстежено дерев’яні храми у п’ятнадцяти населених пунктах району, у т. ч. в м. Буськ та селищі Красне, – про це повідомив кореспондент ЗІКу з посиланням на дані Буської РДА.

Церква св.Онуфрія (1642) у м. Буськ, пам’ятка архітектури національного значення. Фото – “Дерев`яні церкви Львівщини”

До складу групи входять представники МНС, МВС, СБУ, РЕМу, управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА, райдержадміністрації, районної ради, а також журналісти місцевих ЗМІ.

Мета здійснюваних перевірок – визначення технічного стану споруд, дотримання протипожежних заходів, умов збереження культурних цінностей, дотримання вимог органів охорони культурної спадщини, наявності охоронних договорів.

Довідка ЗІКу. Нагадаємо, на території Бущини розташовано 12 сакральних дерев’яних споруд – пам’яток національного значення, 21 пам’ятка місцевого значення, а також 12 дерев’яних церков, що не мають статусу пам’яток.

Теги: