Митрополита Володимира виписано з лікарніОфіційний сайт Української Православної Церкви розповсюдив інформацію про виписку з лікарні глави УПЦ митрополита Володимира.

В коментарі за підписом архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), секретаря Предстоятеля УПЦ, і В.О. Рибчук, генерального директора клініки "Оберіг", де проходив реабілітацію митрополит, говориться, що 10 травня Предстоятеля УПЦ Київського і всієї України Володимира було виписано з клініки.

"Стан Блаженнішого стабільний, дозволяє йому повернутися до роботи, брати участь у церковних заходах, зустрічах, громадському житті", - йдеться у повідомленні. Також нагадується, що "митрополита Володимира було госпіталізовано 30 жовтня 2011 року з приводу ускладнень, що виникли на фоні основного захворювання - хвороби Паркінсона, у важкому стані, що потребувало довготривалого лікування".

У коментарі зазначається: до процесу лікування глави УПЦ були залучені провідні фахівці України та іноземні колеги. Під час лікування були використані унікальні медичні технології з існуючих в сучасній медицині, а також комплекс реабілітаційних заходів, що дозволяє людині після тяжкої, довготривалої хвороби повернутись до повноцінного життя. Певні лікувальні заходи були застосовані вперше в Україні фахівцями Клініки "Оберіг" за підтримки іноземних колег.

Певний час після виписки митрополит Володимир буде знаходитись під наглядом лікарів, періодично проходити наступні етапи фізичної реабілітації в умовах реабалатаційного центру.

"Команда фахівців, що на протязі цього часу лікувала митрополита Володимира, щохвилини відчувала невичерпну силу віри, силу молитви мільйонів вірян, які співпереживали в ці важкі для Блаженнішого часи", - говориться у коментарі.




Теги: