З 11 по 13 червня владика Венедикт (Алексійчук), голова персоналу Львівської архиєпархії, організував виїзне засідання протопресвітеріату архиєпархії, щоб ознайомити протопресвітерів зі станом розвитку УГКЦ в Центральній Україні, зокрема, у Київській архиєпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.


11 червня священики Львівської архиєпархії відвідали парафію Святого Василія Великого в м. Житомирі, адміністратором якої є о. Віталій Сидорук. На запрошення сестер Чину святого Василія Великого душпастирі завітали до Свято-Введенського жіночого монастиря в Житомирі. Потім вони прибули до Києва й поселилися в приміщенні Благодійного фонду «Карітас-Київ».

12 червня у соборі Вишгородської Богородиці владика Венедикт очолив літургію, після чого духовенство відвідало храм Трьох Святителів у м. Броварах та храм Різдва Пресвятої Богородиці в м. Ірпіні.

У с. Княжичі Броварського району Київщини священики навідалися до Трьохсвятительської духовної семінарії, яку було засновано 2010 року для потреб Центральної та Східної України, зокрема, Київської архиєпархії, Донецько-Харківського, Одесько-Кримського та Луцького Екзархатів.

У каплиці семінарії ієреї молилися разом із семінаристами та ректором о. Петром Жуком Молебень до Христа Чоловіколюбця. Потім блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із священиками Львівщини.

13 червня у Патріаршому соборі Воскресіння відбулася архиєрейська літургія, після якої владика Йосип (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, показав священикам собор.

Теги: