Бюджет Національної комісії з питань захисту суспільної моралі становить понад 4 млн грнЗгідно даних Державної фінансової інспекції України, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (голова -- Василь Костицький) фінансується 2012 року з державного бюджету в обсязі 4 340 100 грн., повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт document.ua.

Про це йдеться у оприлюдненому листі Держфінінспекції від 28.05.2012 р. N 03-14/725 за підписом директора Департаменту інспектування у сфері освіти і науки І. М. Гур'єва до Інтернет Асоціації України, яка звернулася за запитом до відомства.

У листі зазначається, що фінансування у 2012 році Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яка є бюджетною установою, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, передбачених у Законі України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (Закон N 4282-VI) у складі видатків Державного комітету телебачення і радіомовлення України за бюджетною програмою "Керівництво та у правління у сфері телебачення і радіомовлення" (КПКВК 1701010).

Згідно з затвердженим Паспортом бюджетної програми на 2012 рік обсяг бюджетних асигнувань на здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі становить 4340,1 тис. гривень, тобто понад 4 млн грн.

Перевірку дотримання Національною комісією вимог чинного законодавства щодо використання бюджетних коштів буде проведено Держфінінспекцією України під час планової ревізії Державного комітету телебачення та радіомовлення України орієнтовно у 2013 році.

Теги: