У головному храмі УГКЦ щонеділі моляться за щасливі вибориУ столичному Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви, що в Києві, щонеділі промовляють молитву за щасливі прийдешні парламентські вибори, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на gazeta.ua.

Молитву виголошують щонеділі після служби Божої з кінця липня.

"Щонеділі ми молимося за вибори. Зокрема тричі промовляємо "Отче наш..." і тричі "Богородицю..." після Божественної Літургії, - розповідає в. о. настоятеля храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі, священик-студит отець Ніканор Лоїк. – А взагалі молимося щодня. Маю трохи інший погляд на молитву. Бо молитва – це є постійний намір і звернення цього наміру до Бога. Я його ношу ціле своє життя, щоби Україні було добре".

На думку священика, обов'язок кожної людини – постійно дякувати Богу за незалежність країни.

"І треба старатися, щоб держава була кращою, щоб вона процвітала. Якою вона має бути, я думаю, кожна людина знає. Хотілось, щоб ми пошановували один одного, інших, і щоб інші нас шанували", – наголосив отець.

Киянка Ганна Карменчук, 53 роки, завжди залишається після служби, аби помолитися за успішні вибори.

"Народ, який по-справжньому буде вірити в Бога, він ніколи не продасть, не купиться, не нашкодить. Якщо Бог народив тебе українцем – будь ласка, будь ним. Якщо ти став громадянином України – шануй традиції та мову народу, серед якого ти живеш", – зазначила жінка.

Теги: