Баптисти відзначили 90 років своєї присутності у Чернівцях90 років з дня заснування баптистської Церкви у Чернівцях відзначали 21-23 вересня. Свята відбулося за участі дитячого та юнацького хору, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Адвентистів сьомого дня.

На святкуванні говорилося про історію братства, про сьогодення, про майбутнє, про те, що християни повинні нести вогонь віри, і жити достойним життям.

Значна частина часу програми була присвячена історії дитячого служіння. Працівники недільної школи розповіли як усе починалося, про братів та сестер, які зробили значний вклад у те, щоб служіння серед дітей розвивалося.

Транслювали відеоролик про першу християнську типографію, про християн, які невпинно трудилися, щоб Слово Боже розповсюджувалось. Не зважаючи на утиски та переслідування, баптисти твердо стояли у своїй вірі, і зуміли донести її наступного покоління.

Третій день свята був особливо зосереджений на історію. Григорій Пастушак, пастор Першої церкви ЄХБ, зачитав нарис про те, як усе відбувалося: де та за яких умов вперше у місті почали збиратися християни-баптисти, про пасторів церкви, які у відеопривітанні та усно також ділилися кількома словами з історії, і радо вітали та підбадьорювали церкву.

В’ячеслав Нестерук, голова ВСЦ ЄХБ, у свою чергу, також поділився проповіддю Слова Божого та висловив слова привітання до церкви.

Друга частина відзначання 90-річчя церкви відбулася в Центральному парку міста. Це було євангелізаційне служіння. Об’єднаний хор з 1-ї та 2-ї церков Чернівців підносили осанну Господу під супровід симфонічного оркестру. Короткими свідченнями про те, як Бог привів їх до себе, ділилися люди з особливими нелегкими долями. Наприкінці свята звершили молитву з рукопокладанням, за долю краю, за церкву Христову. На завершення хор виконав гімн-молитву за Україну.

Теги: