19 грудня об 11.00 у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику розпочнеться Музейне дійство “Свято Миколая в Лаврі”,  повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на керівництво заповідника.

Науковці Києво-Печерського заповідника протягом багатьох років у різних формах ознайомлюють молодь з історією, культурою, традиціями українського народу, витоками православних свят (зокрема свята Миколая Чудотворця), сприяючи відродженню давніх традицій їхнього вшанування. До проведення та участі у дійстві “Свято Миколая в Лаврі” цього року долучились Благодійний фонд “Простір Святої Софії”, Державний музей іграшки, відкритий неакадемічний театр “Маскам Рад”, Державний центр позашкільної освіти, Асоціація “Моя родина” (об’єднання дитячих будинків сімейного типу Київської області), дитячий будинок “НАДІЯ” (с. Мокрець Броварського району Київської області).

Під час проведення свята його учасники та гості відвідають щойно відкриту в Заповіднику виставку авторських різдвяних лялькових композицій та театральних костюмів до вистав “Українське Різдво в Лаврі”, переглянуть виставу “Ніч перед Різдвом” за повістю М. Гоголя. Відбудеться нагородження призерів Всеукраїнського конкурсу “Новорічна іграшка з паперу”. Експонуватимуться кращі дитячі роботи, виконані у техніках квілінгу, орігамі, витинання. Активним учасникам дійства будуть вручені подарунки від святого Миколая.

Адреса: м. Київ, вул. Лаврська, 9, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, корпус № 25 (лекторій). Телефон для довідок: (044) 254-54-23, 254–54-27.

Теги: