18 січня Київський національний музей російського мистецтва презентував книгу Ірини Марголіної "Ангели Врубеля", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рrostir.museum.

Книгу випущено у видавництві "Либідь" на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою "Українська книга" 2012 р.

Нова книга розповідає про творчість Михайла Врубеля у так званий київський період. Увагу авторки привернули мистецькі шедеври художника, що зберігаються у Кирилівському храмі. Читач має змогу зануритися у світ історії храму, ознайомитися з монументальними композиціями та іконами, виконаними Врубелем.

Також у виданні подано розширену мистецьку характеристику кирилівських творів художника, висвітлено нові історіографічні аспекти створення композиції «Зішестя Святого Духа на апостолів», зокрема, висувається оригінальне припущення щодо прототипів для двох апостолів у цьому ескізі.

Незважаючи на те, що життя і творчість митця описані у численних наукових та науково-популярних виданнях, до сьогодні не було жодного дослідження, цілком присвяченого творам Врубеля, пов’язаним із темою ангелів, яка народилася у «київський» період його життя і творчості.

Книга містить багато якісних ілюстрацій та розрахована на широкий загал читачів. Художнє оформлення та макет книги здійснював Михайло Гутман.

Теги: