Архієпископ Ігор (Ісіченко) оцінює поезію Ліни Костенко як таку, що несе "відбиток Передвічного Слова"Доктор філологічних наук, архієпископ Ігор (Ісіченко), який очолює Харківсько-Полтавську єпархію УАПЦ, зареєстровану як УАПЦ(оновлена), високо оцінює поетичний досвід Ліни Костенко, відомої української письменниці й поетеси, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на День.


Сьогодні Ліна Костенко святкує свій 83-й день народження. Її колега по перу літературознавець владика Ігор (Ісіченко) висловився з цієї нагоди:


— Поетичний досвід Ліни Костенко унікальний потужною креативністю слова. Мужньому талантові авторки виявилося до снаги протистояти його профануванню. Її слово не ставало двозначним, не втрачало автентичного сенсу, не губило національної ідентичності. Воно зберігало в собі відбиток Передвічного Слова, через Котрого все сталося (Ін. 1:3), — Його благодатну свіжість, наснагу, радість відкриття перспективи вічності. Те, що дарується кожному з нас разом із талантом творити слово і що ми так часто марнуємо. І коли в мої студентські роки, в добу брежнєвсько-сусловського застою, плин часу здавався вавилонськими ріками, сповненими скорботи й безнадії, вона нагадала нам про 1977 рік, про те, що поетичне слово завжди може відкрити над берегами вічної ріки життя перспективу повернення до Обітованої Землі свободи. Свободи, яка народжується в нашій душі й маніфестується в чесному та щирому слові, взірцем якого є поетичне слово Ліни Костенко.

Теги: