В Україні святкують Благовіщення Богородиці7 квітня православні та греко-католики відзначають свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Цього дня, за євангельським переказом, архангел Гавриїл повідомив Діві Марії “благу вістку” – що вона народить Сина Божого, повідомляє "Релігія в Україні".

Марія бажала сповістити радісну вістку Йосифові, та раптом зупинилася: чи повірить він у те, що і їй не вкладається в голові? Без мужа народити сина? Одна надія була лише на Бога. В руки Творця вона віддала долю свою і Йосифа, а разом з тим і долю всіх людей.

“І в нашому житті бувають терпіння, але ми в них часто губимося, забуваючи про Бога, - нагадує архієпископ Ігор Возьняк з УГКЦ. - Хай приклад Марії вчить нас у всіх потребах і терпіннях прибігати до Бога і віддавати в Божі руки все, що зустрінеться нам на життєвому шляху: наші справи, нашу долю і долю рідних і близьких. А Бог, як добрий батько, поведе найкращою дорогою і заведе до вічного щастя в небі”.

Святковий сайт УПЦ (МП) «Благовіщення» з нагоди події представив підбірку різних публікацій на тематику цього свята. На сайті можна ознайомитися з історією святкування, звичаями, особливостями православного богослужіння, почитати богословські проповіді. Окрім цього, тут є галерея різних ікон, відомості про храми і монастирі Благовещенські, медіа-файли, святкові листівки.

Президент України Петро Порошенко привітав з Благовіщенням Пресвятої Богородиці. "Сердечно вітаю зі святом Благовіщення. Миру, щастя та радості кожній українській родині!" - написав П.Порошенко у Twitter, передає УНН.

Теги: