10 квітня у Київській міській державній адміністрації під головуванням очільника КМДА Олександра Попова відбулося засідання Київської міської ради церков та релігійних організацій, яке було присвячене відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі. У засіданні взяли участь ієрархи та представники УПЦ КП, УПЦ (МП), УАПЦ тощо, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ і сайт УПЦ КП.

Серед першочергових завдань, які розглядалися на засіданнф, – реставрація пам’ятників Святому Володимиру, Княгині Ользі, Кирилові та Мефодію. Також у планах проведення реставрації дзвіниці, фасадів та корильйону Михайлівського Золотоверхого собору.

Від імені Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира протоієрей Віктор Іващук подякував голові КМДА за бажання привести в належний для ювілейного року стан головні святині та місця паломництва Києва – Києво-Печерську лавру, Свято-Покровський та Флорівський жіночі монастирі.

Під час засідання члени оргкомітету з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі поінформували духовенство про хід підготовки до заходу. Так, наразі тривають роботи з підготовки до реконструкції Володимирської гірки та відновлення панорами «Голгофа».

Голова КМДА Олександр Попов очолив засідання Київської міської ради церков та релігійних організаційТакож на березі Дніпра планується встановити пам’ятний знак Хрещенню Київської Русі. Проекти пам’ятника розглядатимуть у рамках конкурсу, який проводитиме Департамент архітектури та містобудування КМДА та затверджуватимуть за погодженням з представниками різних конфесій столиці. Серед інших заходів планується проведення в музеї історії Києва виставки, присвяченої трьом лаврам України.

Представники конфесій підтримали наміри міської влади щодо підготовки та святкування 1025-річчя Хрещення Русі і надало власні пропозиції. Серед них проведення просвітницьких заходів, конференцій, круглих столів та богослужінь, які увійдуть до загальної програми святкування.

Теги: