Парламентарі відклали розгляд законопроектів з питань дискримінації, проти яких виступали церковнослужителіВерховна Рада вирішила відкласти на невизначений час розгляд законопроектів № 2342 та № 2342-1 щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні, які викликали протести з боку прибічників традиційних сімейних цінностей, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Що стосується цього законопроекту, то ми на Погоджувальній раді ухвалили рішення щодо перенесення його розгляду”, – сказав голова парламенту Володимир Рибак 14 травня 2013 року на ранковому засіданні.

За словами голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, вчора відбулися збори фракції, і після цього він вийшов з ініціативою не розглядати цей законопроект.

"Взагалі насторожує постановка цього питання в нашому суспільстві. Люди не сприймають те, що прописано в цьому законопроекті", – зазначив політик, – Я досить докладно вивчив цей законопроект і можу сказати наступне: ми не готові голосувати за нього".

Напередодні глави церков, низка міжконфесійних та просімейних організацій звернулись до парламентарів із закликом відхилити урядовий законопроект № 2342 з метою захисту традиційних моральних цінностей та інституту сім’ї. Також цього дня кілька сотень громадян зібрались біля стін Верховної Ради, протестуючи проти даних ініціатив Уряду та відстоюючи традиційні для України сімейні цінності.

Внесений  Кабміном законопроект, як і альтернативний проект від депутатів ВО «Свобода», вносить до законодавства України новий термін “сексуальна орієнтація”. Крім цього, поправки передбачають уточнення положень щодо визначення та форми дискримінаційних дій у Законі України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та посилити відповідальність за них.

На даний момент розгляд зазначених законопроектів відкладений, проте і надалі вони знаходяться у порядку денному другої сесії Верховної Ради.

Теги: