Цього року з благословення ректора Київської академії та семінарії УПЦ (МП) митрополита Бориспільського Антонія під час Великодніх свят дві групи студентів Київських духовних шкіл здійснили поїздки в православні громади Франції та Йорданії, де співали за богослужіннями Страсної і Світлої седмиці і взяли участь в урочистих заходах, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на КДАіС.

Вихованці духовних шкіл співали за богослужінням у православному приході Всіх Святих в Страсбурзі (Франція), а також взяли участь у концерті Великодніх піснеспівів.

У Йорданії студенти співали за богослужіннями Страсного четверга, п'ятниці та суботи, а також за Великодньою заутреннею і літургією в храмі св. пророка Іоанна Предтечі в Аммані. Також студенти взяли участь у концерті Великодніх піснеспівів, що відбувся 11 травня в Російському культурному центрі столиці Йорданії.

Також 18 травня в Київській духовній академії пройшов перший етап конкурсу «Православ'я на Русі: історія, духовність, культура», який проводиться з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира Навчальним комітетом при Священному Синоді УПЦ серед студентів вищих духовних навчальних закладів УПЦ. У першому етапі конкурсу взяли участь 19 вихованців Київської духовної семінарії.

Теги: