Представник УГКЦ візьме участь у консультації Ради Єпископських Конференцій Європи «Внесок Церкви для збереження створіння»18 вересня у Люксембурзі відбудеться консультація Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ) на тему «Внесок Церкви для збереження створіння», в якій візьме участь представник від Української Греко-Католицької Церкви, проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро з питань екології, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Еcoburougcc.org.ua.

Захід має за мету дослідити питання богословських, антропологічних та етичних фундаментів екологічної місії Церкви, а також шляхів та інструментів її здійснення в контексті сучасного душпастирювання. Учасники зустрічі також обміняються наявним досвідом служіння Церкви для спасіння людини і збереження створеного Богом світу в різних країнах Європи.

Консультації, які є інспіровані вченням Папи Римського Франциска про християнську відповідальність за створіння, будуть проходити під керівництвом архієпископа Брюселю Андре Леонарда, голови підкомісії «Збереження створіння» Комісії «Caritas in veritate» ССЕЕ.

Теги: