Відтепер нова інформація про життя УГКЦ (новини, анонси, інтерв’ю, авторські колонки, статті) буде розміщуватися на Інформаційному ресурсі УГКЦ news.ugcc.org.ua, створеному та підтримуваному Департаментом інформації УГКЦ. Попередній офіційний веб-сайт УГКЦ www.ugcc.org.ua оновлюватися не буде і пропонуватиме відвідувачам архівні відомості, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на новий сайт УГКЦ. 

Як пояснив о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, зважаючи на сучасний розвиток Інтернету та перевантаженість офіційного сайту Церкви, виникла потреба створити інтернет-портал, що складатиметься з трьох окремих інтернет-ресурсів.

Перший із таких веб-ресурсів вже успішно працює з минулого року – медіаресурс УГКЦ ugcc.tv. На цьому веб-сайті можна знайти медіа-файли, що розповідають про актуальні та цікаві події в УГКЦ: відео-, фото- і аудіоматеріали.

Інформаційний ресурс УГКЦ news.ugcc.org.ua є другим інтернет-ресурсом майбутнього порталу УГКЦ. «Сподіваємося, що цей ресурс стане першою ластівкою інформаційного агентства УГКЦ. Інформаційний ресурс − це джерело інформації, на якому публікуватиметься багато різножанрової актуальної інформації про церковні події», − пояснив керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Новий сайт вирізняється зручною навігацією, оригінальним дизайном та великою контентною частиною. Варто зазначити, що працюватиме також російськомовна, англомовна та німецькомовна версії нового веб-ресурсу Церкви.

Наприкінці року, як повідомив о. Ігор, розпочне роботу третій інформаційний ресурс УГКЦ, який стане «суто офіційним» веб-сайтом Церкви. «Це означає, що на ньому публікуватимуться офіційні документи Церкви, послання і звернення Глави УГКЦ, постанови Синодів єпископів УГКЦ, історичні довідки про Церкву та інша корисна довідкова інформація», − прокоментував о. Ігор.

Вищевказані три веб-ресурси творитимуть портал УГКЦ і будуть максимально між собою пов’язані.

Теги: