В Луцьку відкрилася перша в Україні виставка церковних нагород УПЦ23 жовтня у Музеї Волинської ікони в Луцьку відкрилася перша в Україні виставка церковних нагород УПЦ, переданих в дар музею Предстоятелем УПЦ митрополитом Володимиром, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

У відкритті виставки «Нагороди Української Православної Церкви» взяли участь вікарій Київської митрополії УПЦ, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, митрополит Тернопільский і Кременецький Сергій, вікарій Київської митрополії, намісник Почаївської лаври митрополит Почаївський  Володимир, В Луцьку відкрилася перша в Україні виставка церковних нагород УПЦмитрополит Ставропольський і Невинномиський Кирил (Росія), архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та інші священнослужителі.

Крім великої кількості відзнак, які отримують суто священнослужителі, на виставці є й такі, котрими нагороджують світських людей.

В експозиції Музею Волинської ікони представлено тільки тридцять орденів УПЦ. Проте деякі свої нагороди пообіцяв передати до музею і митрополит Вишгородський Павел.

Теги: