На минулому тижні муфтій Духовного управління мусульман в Криму Еміралі Аблаєв зустрівся з міським головою Судака Володимиром Сєровим. У ході зустрічі вони обговорили питання реконструкції мусульманських культових споруд, а також питання виділення ділянки землі під будівництво соборної мечеті м. Судак, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

Зокрема, Муфтій ДУМК запропонував виділити для будівництва ділянку біля православного храму. Володимир Сєров, у свою чергу, пообіцяв, при можливості, задовольнити прохання мусульман, адже, за словами Еміралі Аблаєва, храми двох конфесій поруч будуть сприяти діалогу і зближенню православних християн і мусульман.

Міський голова запевнив, що місце для соборної мечеті обов'язково знайдеться, якщо і не поруч з храмом, то запропоновані варіанти повинні будуть задовольнити мусульманську громаду.

Сторони домовилися продовжувати діалог у питанні будівництва мечеті та інших питаннях, що стосуються мусульманської громади Судака, обмінялися подарунками та відвідали Судакську школу №3 з кримськотатарською мовою викладання.

Теги: