Відбулася зустріч Посла України в Республіці Хорватія Бориса Зайчука з Єпископом греко-католицької єпархії у Республіці Хорватія - Владикою Ніколою Кекичем.

Греко-католики Хорватії збільшать прощі в Україну
 Глава греко-католицької церкви в РХ обговорив з Послом України стан розвитку греко-католицької общини в Хорватії та її зв’язки з Україною. Було зазначено, що більшість прихожан єпархії є представниками української діаспори в Хорватії, а також Боснії і Герцеговині та Словенії.

 Посол України Б.Зайчук відзначив важливість ролі церкви як духовного лідера народу і, зокрема, української національної меншини в Республіці Хорватія та Боснії і Герцеговині.

 Під час розмови сторони обговорили перспективи процесу об’єднання православної церкви в Україні, які тривають зараз, та висловили сподівання на позитивні зміни, що очікуються від об’єднання. В контексті церковної громади греко-католицької єпархії було висловлене спільне бачення сторонами необхідності єдності українсько-русинської меншини в Хорватії, необхідної  для досягнення спільної мети поза межами своєї прабатьківщини.

Була обговорена можливість започаткування недільної церковної школи для українських дітей – членів сімей української діаспори в Хорватії.

Як важливий шлях співпраці Хорватії з Україною в релігійному житті обговорювалася доцільність організації паломницьких поїздок віруючих із Хорватії в Україну, метою яких є зближення двох країн та представлення закордонним українцям і всім прихожанам з Хорватії духовних скарбів України.

Теги: діаспора, обrsquoєднання, меншини