Міністр МВС разом з правоохоронцями урочисто відзначили День міліції у Києво-Печерській лаврі20 грудня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви блаженнішого митрополита Володимира, у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври, був відслужений урочистий молебень з нагоди 22-ї річниці  Дня міліції, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу УПЦ.


Очолив богослужіння голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич) у співслужінні військового духовенства Української Православної Церкви.

За богослужінням молилис міністр внутрішніх справ України генерал внутрішньої служби України Віталій Захарченко, заступники міністра та члени колегії Міністерства внутрішніх справ України, а також понад 200 правоохоронців: генералів, офіцерів, курсантів, ліцеїстів та солдатів Київського гарнізону.

Голова Військового відділу УПЦ, звертаючись до присутніх, зазначив, що правоохоронці, як ніхто інший, повинні відчувати відповідальність перед людьми – громадянами своєї країни, своїм колективом, товаришами по службі і країною в цілому.

Після завершення молебню члени Колегії та військове духовенство УПЦ поклали квіти до пам’ятника загиблим міліціонерам, що на Соломенській площі міста Києва.

Згодом заступник голови Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука (Винарчук) взяв участь в урочистому зібранні, яке відбулося в Центрі культури і мистецтва МВС України.

Теги: