Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, разом з духовенством обласного центру здали кров в обласній станції переливання крові для постраждалих мітингувальників у Києві. З благословення місцевого митрополита Ніфонта, ієрарха УПЦ (МП), такі ж акції провели церковнослужителі його єпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП і сайт Волинської єпархії УПЦ.

У коментарі митрополит УПЦ КП Михаїл зазначив, що це не якась спланована акція, а звичайна християнська допомога для ближніх, і закликає інших священнослужителів, мирян до подібних проявів милосердя.

Також з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, ієрарха УПЦ (МП), у Волинській єпархії розпочалась акція зі здачі крові для потреб постраждалих під час трагічних подій у столиці.

24 лютого кров для потреб постраждалих, які перебувають у лікувальних закладах Києва здали ректор Волинської духовної семінарії УПЦ протоієрей Рустик Капауз, секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук, інші священнослужителі цієї єпархії.

Волинське духовенство УПЦ КП і УПЦ (МП) бере активну участь у здачі крові для постраждалих протестувальніківНапередодні, в неділю, 23 лютого, понад 30 тисяч лучан та гостей міста провели у останній шлях 21-річного лучанина Василя Мойсея, який загинув від кулі снайпера під час останніх трагічних подій в Києві.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, ієрарха УПЦ (МП), у похованні юнака взяли участь голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та вихованці Волинської духовної семінарії. До траурного заходу долучився і клірик Володимир-Волинської єпархії ієромонах Ніфонт (Омельчук).

Десятки тисяч лучан та гостей міста пройшли похоронною ходою від Театрального майдану Луцька до меморіального комплексу «Вічна Слава», де і поховали тіло Василя Мойсея.

«Ми зібрались тут, щоб віддати останню шану цьому молодому чоловіку, який віддав своє життя за волю України», – сказав голова Волиньської ради Валентин Вітер.

Теги: